Ney Psikoloji danışma merkezine hoşgeldiniz.
Theraplay basamakları

THERAPLAY BOYUTLARI İLE TANIŞALIM

1) Yapı

Ebeveynlerin çocuğa karşı güvenilir, öngörülebilir, tutarlı davranışlar

sergilemesidir. Ebeveynler çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere belirli bir düzen oluşturur, çocuğun bedenini kontrol etmesine ve regüle olmasına yardımcı olur, çocuğa belirli sınırlar ve limitler koyarak temel güvenliği sağlar. Çocuğunuzla düzeni (başı-sonu-ortası) belli ve ritmi olan oyunlar oynamak yapı boyutunu destekler!

2)BAĞLILIK

Ebeveynleri tarafından çocuğa güçlü bir bağ, uygun düzeyde uyarılma ve ortak keyif yaratacak uyumlandırılmış neşe dolu deneyimlerin sağlanmasıdır. Şimdi ve burada anlarını yaratmak, yatıştırıcı bir tutum sergilemek,

çocuğunuzu fark etmek, içinde bulunduğu ruh hali ile uyumlanmak ve bu ruh haline uygun şekilde iletişim kurmak bağlılık boyutunu destekler!

theraplay nedir ?

3)BESLEME

Çocuğun bağlanma ve düzenleme ihtiyaçlarına ebeveynleri tarafından ılımlı ve sakinleştirici bir şekilde cevap verilmesidir. Çocuğunuzla ilgilenmek, onunla sakinleştirici, rahatlatıcı ve güven verici şekilde iletişim kurmak besleme boyutunu destekler!

4) MÜCADELE

Çocuğun ebeveynleri tarafından

çabalamaya, risk almaya, çevreyi keşfetmeye, becerilerinde uzlaşmaya dair teşvik edilmesidir. Çocuğunuza dünyayı keşfedebilmesi için güvenli bir liman olmak, hazır olduğu aktiviteleri yapmasını sağlamak ve zorlayıcı deneyimleri yönetmesi için çocuğunuza yardımcı olmak mücadele boyutunu destekler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir